Saturday, October 10, 2015

LEGOLAND WITH SISTER

Selamat Petang semua =)


Hari ini zura rajin nak update blog even depan mata bersepah dengan thesis ! Pheww Hahaha I'm not in the mood to settle my proposal yet. Still find an interesting introduction. Hope after this I can get some ideas for my proposal. Hm 


Selepas 'resign' part time dekat firm jurukur, my blood sister and I ada pergi short vacation. Alaah dekat je pun dekat Legoland !! Hahaha Tiket sponsor siapa taknak kan? Sanggup redah KL-JB-KL. Pergi weekdays best sebab takda orang sangat. Semua benda boleh main tak payah beratur dan rebut-rebut. We got Combo Tiket which can go for theme park and water park. Thanks JDM!


Legoland adalah salah satu theme park yang terbesar di Johor Bahru terletak di Bandar Medini, Nusajaya. Harga tiket berbeza mengikut peringkat umur (kanak-kanak/warga emas dan dewasa). Terdapat 4 jenis tiket iaitu:

1.   Standard Tickets
2.   MYKAD Promotion - Biasa untuk warganegara Malaysia. 
3.   Annual Pass - Unlimited access for Theme Park Only. Valid for 12 months.  
4.   Premium Annual Pass - Unlimited access for both Theme Park and Water Park. Valid for 12 months.
**Both Annual/Premium Pass can be renewed**

Untuk maklumat Lanjut, Tiket boleh cek di website Legoland Malaysia. klik disini


Kepada pengunjung atau pelancong yang datang dari jauh anda boleh cek in di Hotel Legoland. Terdapat 4 jenis bilik yang mempunyai tema yang tersendiri dan sangat menarik. Boleh klik disini


Here we go our short vacay !! *Rasa nak pause semua moment because its too sweet to remember*THEME PARK

 Semua gambar adalah dibina menggunakan LEGO ! Sebenarnya banyak lagi tempat selain daripada gambar-gambar dibawah. Ada KLCC, Putrajaya, Pejabat PM, Negara China, Taj Mahal dan banyak lagi. Sangat teruja dan menarik. Salute !


Stesen Bas/KLIA

Lapangan Terbang

Pelabuhan KlangBandaraya Johor BahruIstana Bukit Serene

Singapura

Me, Nana and Kak Munirah

Roller Coaster

WATER PARK

Dekat water park tak banyak ambil gambar sebab lupa bawak monopod, sjcamera dan waterproof casing --''
Too bad !
Seronok sangat! We enjoyed every moment. Semua tempat pergi. Naik macam macam benda. Yang paling dibanggakan zura berjaya naik roller coaster 3 kali. HAHADon't forget to bring your family here. Sekian.Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

No comments: