Monday, November 14, 2011

hujan emas dinegeri orang ,hujan BATU dinegeri sendiri

Assalammualaikum =)

Pernah tak korang melihat sendiri hujan batu @ ais ditempat tinggal/kediaman korang?
pernah tak??


Nie aku nk kongsi pengalaman aku bila hujan batu turun di kawasan rumah aku semalam.
Tepat 3.25-3.40 pm waktu Malaysia, Ahad..
Kawasan rumah aku kg.kenanagan, Puchong dilanda hujan ribut, petir dan hujan batu selama 15 minit (approximatly)



'ALLAHUAKBAR' adalah perkataan pertama yang aku ucap.
Sangat tak sangka , aku dapat melihat sendiri hujan batu yang berlaku semalam.
Hujan ais yang turun sangat kuat dan ketulan-ketulan ais banyak bertaburan di halaman rumah aku dan jiran2ku. Aku mengambil peluang untuk snap beberapa pic ketulan ais sebelum ais itu menjadi cair.

ketulan ais bertaburan di kelopak air hujan


ketulan ais daripada hujan batu yang turun (warna putih2)



Gambar2 tersebut adalah real bukan fotocopy .
Kejadian alam yang siapa sangka akan berlaku di kawasan kediaman aku .Sesungguhnya ALLAH yang menjadikan langit dan bumi, hujan dan matahari, manusia dan semua benda didunia ini .Jangan la kita merasa bangga diri, takabbur, riak atau perkara2 mazmumah yang akan membinasakan diri kita kelak .


 
Ade sumber yang dipercayai..ketulan ais dari hujan batu nie boleh ditelan..?
Benar ke? Sejauh mane kebenaran itu wallahu'alam .. aku tak pasti.
Tapi jika anda menelan ketulan ais dari hujan batu itu, ade kebaikannya..Insya'ALLAH.

YA ALLAH Sesungguhnya Engkau Maha Agung Lagi Maha Mengatahui .Allahuakbar!!


p/s:sangat kagum akan kebesaran ALLAH .Maha Pencipta *marilah muhasabah diri*


Wassalam =)

Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Friday, November 11, 2011

11.11.2011

Assalammualaikum =)




Wah cantik tarikh pada hari ini kan kawan-kawan . =)
Urmm.. 11.11.11
Mungkin pada hari ini ramai orang mengambil kesempatan mengadakan kenduri kawen,
open-house ,bertunang, berkhatan dan ber ber lagi laa .. hehe
maklumlah hari ini kan tarikhnya sangat chantek.. tak gitu??


Dalam fikiran, aku terfikir 'Kenapa orang suka buat sesuatu majlis pada tarikh
yang cantik contohnya pada hari ini?'
Emm..mungkin tarikh2 unik seperti ini susah untuk kita jumpa dalam setiap tahun atau
senang diingati oleh orang lain .possible!

Kalau orang lain mengadakan sesuatu majlis atau kenduri pada hari ini,
Aku pulak ingin memasang impian dan janji .Apa impian dan janji aku?
U cannot!!! (perli ayat seseorang..HEHE..jgn marah)
mane boleh korang tahu .Secret!! Hanya aku dan Dia sahaja yang mengetahuinya. =)
Hope korang pun ade something special untuk diingati pada hari ini .
Untuk itu have a Blessing and pleasure day's .


Wassalam =)




Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Thursday, November 10, 2011

NEW LoOks!

Assalammualaikum =)

hello peeps!! ~hee
WELCOME TO MY BLOG!!


Don't SHOCKED!!

It's really My Happy Ending Blog .
I comes with a new styles and looks . =)
All of thing I had found in  the cutestblogontheblock 
I'am happy with my new blog .


To all my blogwalking u're welcome to get along with me
or uolls can be a follower of my blog . :)
You are also invited to comment all the updates that I post on my blog .
Give you support and positive comments so I can continue to blogging .
If u olls any ideas u can left near my SHOUT BOX  . ^_^
Thank You.

Wassalam =)

Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Tuesday, November 8, 2011

Wanita Lemah-Lembut suka ramai anak??

Assalammualaikum =)

Teetttt !!?~ hah menda ape yang aku post untuk kali nie? hehe~
For the 1st I had read this article I just smile and suddenly laughhhh .hahahaha
Why??
act in my mind I thought 'Am I gentle??' hehe.
urmm~  Only people who know me closely, and only knows How gentle I'am .=)


Urmm..~ back to my actual topics ,From what I read and understand..
The woman who has a gentle fashion face, thick lips, small-nosed woman, and their large eyes tend to have more children at least four to five people ..
~Haaaaa~ Would that be like me ?? Hahaha


Those people who are miss the article ,
here I write (copy paste sebijik sejibon) the article that I had read in a newspaper Harian Metro last week.
"Kajian mendapati wajah wanita ada kaitan dengan keinginannya miliki ramai anak .
Kajian itu menyarankan lelaki yang terdesak untuk menjadi bapa perlu mencari perempuan yang berhidung kecil, berbibir tebal dan bermata besar kerana mereka cenderung untuk memiliki ramai anak.
Namun, bagi lelaki yang kurang berminat menjadi bapa, mereka perlu mencari wanita yang kurang lemah-lembut kerana mereka cenderung memliki seorang anak saja.

Saintis di Universiti St Andrews percaya penemuan itu dapat dijelaskan melalui hormon estrogen wanita apabila tahap hormon yang tinggi menghasilkan penampilan lemah-lembut dan memupuk naluri keibuan .

Pakar dalam penyelidikan wajah manusia, Dr.Miriam Law Smith dari makmal psikologi Universiti St Andrews berkata:" Lebih banyak estrogen dimiliki seseorang wanita itu, lebih ramai anak yang mereka inginkan .Secara purata, wanita yang mempunyai naluri keibuan yang paling kuat mahukan
3-4 anak- lebih tiga orang berbanding mereka yang kurang berperawakan wanita. Faktor sosial termasuk cara didikan dan wang turut mempengaruhi kecenderungan utuk memiliki ramai anak ."
~Fuhhh~ penatnye aku mengkopi balek artikel nie . hehe


 
So to Kaum Adam, if you think your dreams whether your women want large families, the answer is the woman's face hearts.. Ooppss~ don't get me wrong !
It's just a psikologi way to see your personal future . hehe~

So I hope uolls read with entertained~ dadaaa =)

Wassalam =)


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Friday, November 4, 2011

miss u!!

Assalammualaikum =)


wahh lamenye tak berbelog...rindunye nk tulis macam2...
Sepanjang hidup aku di pst macam2 berlaku...
Emmmm
Alhamdulillah kehidupan di pst untuk sem 1 dh abis semalam.
PSPM??? ermm.. no comment.. Its very hard to say .
aku hanya bertawakal dan serahkn segala keputusan pada ALLAH SWT.
Aku dh berusaha sehabis mungkin...aku harap dpt keputusan yg baik...
 Insya'ALLAH.

Berbalik pada cite aku...
aku rindu nak post macam2...bnyak gamba2 menarik yg aku snap untuk dikongsi.
korang nak tengok tak??? mesti tak nak kan... takpelaa tak jadi nak tunjuk...
huhuhu... =p

*
*
*
*
CAAkkk!!!!!!!

 gamba raya aku & afif di kmph








Wassalam =)



Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Friday, August 26, 2011

DOA


YA ALLAH aku telah menzalimi diriku sendiri ,aku mohon pengampunan dari-MU..
Ampunilah dosa-dosaku , berikanlah aku petunjuk dan hidayah-MU ..
YA ALLAH..bantulah aku .AMIN .


p/s: tazkirah dri ustaz semalam .*muhasabah diri*



Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, August 21, 2011

TANPAMU

Assalammualaikum =)
Ellow bloggers!!
I'm currently at home now =)
i'm happy plus sad because i'm really miss my hubby =( ..
Hehe

Act aku nak post one song !!
lagu nie aku suke mase 1st time aku dengar kat kolej dulu.
sedap lirik lagu nie..
In my mind aku nak letakkan lagu nie as my music blog ..
okay tak guys ???

emm...lagu nie ditujukan khas untuk my lovely afif .I hope he likes this songs and the
lirics .. =))

TANPAMU


Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

**Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

**Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah
selamanya
Aku terlahir
hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu ku ada disini
Tetap bersama ku
selalu disampingku
Untuk selamanya
(ulang **)
Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu
Cintaku padamu (3x)
i love this song!!!!

Wassalam =)



Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, August 14, 2011

HAPPY with MY DEAR!

Assalammualaikum =)
hai bloggers ..salam ramadhan!
continue post aku seminggu yang lalu, aku ade janji nak post my real
ring with my dear, afif .
Now, i showing you all our ring .


Act hari ni hari bahagia aku .. =)
nak tahu kenapa?
sebab aku dapat menghabiskan masa 1 hari=24 hours
bersama insan yang paling aku sayangi iaitu ahmad afif baba .
Semalam akhirnya aku dapat berbuke puasa bersama dia di kuantan .

me with him =)

After that ..aku dapat round2 kuantan bersama dia dan beberapa lagi kawan-kawan
kami .Aku berterima kaseh sangat kat si dia sebab belanja dan menunaikan hajat aku
nak makan ayam dan belikan beg untuk aku .speechless !!


Dan hari ini 14.08.2011 adalah befday si dia .
No planing aku dapat sambut befday si dia bersama-sama .Dapat wish
eyes to eyes with him .I'm happy to be a 1st one who wishing his befday .
"To awak, happy birthday.. Semoga panjang umur dan murah rezeki,
saya harap hubungan kita kekal selamanya !
I wish you May ALLAH bless You
Always ! I love u !
 
Befday Boy !

tak lama lagi aku akan pulang ke kampung. tak sabarnye
rase ..dekat 2 bulan aku tak balik.. rindu sangat kat kampung halaman.. hehe.
that all for today.. i will dismis . hee.
sekian, terima kaseh .



Wassalam =)


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, August 7, 2011

STORY MORY!!

Assalammualaikum =)
psttt.. dah lame aku tak berblog kan..
hee.. Hai bloggers !!
Alhamdulillah sekarang bulan Ramadhan, jadi kepada anda semua
berpuasa la ye.. jangan ponteng kecuali kaum hawa seperti saya.. HEHE
Act, aku baru abis exam mid sem untuk semester pertama .
Alhamdulillah aku dapat jawab la jugak even soklan nye macam
'senang giler' =_= . sebab tuh hari nie aku banyak masa untuk berbelog.
NO asitment, NO extra classes .

Act aku nak post banyak benda memandangkan dah lame aku tak update pape kan.
Urmm.. firstly aku nak tunjuk muka-muka cute classmate baru aku iaitu
1M2S8 .. hehe

 haahh.. niela ragam mereka.. tengok la puas-puas . =)

Second story aku nak cakap adalah aku dapat kuar outing banyak kali
dengan afif . hehe.
start 10.7 sampai 6.8 memang straight la aku berdating dengan dia ..cuma minggu exam je tak keluar
sebab sibuk nak pekse .
urmm..semalam keluar kitaorang beli cincin.


 
bentuknya ala-ala cam nie la .
silver plus gold .wink2.

Last but not least aku diberikan bunga mawar merah .
cantik sangat tapi hayatnya tak sampai jadi ianya layu di tasik madu .
*cehh dah mcm lagu fauziah latif la plak* HEHE .
Inilah kenangan aku bersama si mawar merah.

*infront view*

*top view*
hanya bertahan selama 6 hari.
Anway terima kaseh banyak2 kepada afif sebab bagi semua tue untuk aku.
Aku sayang sangat kat dia . (^_^)v . Sekian.


Wassalam =)




Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Monday, July 11, 2011

ALL about JULY

Assalammualaikum =)

lama sudah aku tidak mengupdate pape issue atau
entry sebab kekangan masa yang sangat terhad.
hari ini aku mencuri beberapa ketika untuk mengupdate sesuatu
untuk tatapan bloggers sekalian..
 Ade ape dengan julai??
Is actually aku nak cerita kan sedikit ape yang telah dan akan berlaku
sepanjang bulan julai ini.

9th Julai : Dimana hari aku membuat persembahan tarian cina untuk Minggu Kemahiran
Dinamika.
huahuahua..mesti tak caye an... HEHE 
Kalau anda anda kurang percaye meh i tunjuk u picture2 comel i.. Hehe
before show =)

Actually tak la comel sangat sebab gamba satu nie lagi comel..
HEHE..nak tengok tak?
CAKKKkkkk!!!!!
Waa..baju aku sangat besar..dah mcm pragnant women je.. hehe
sebenarnye sengaja aku ambik saiz besar.
Itulah antara gambar yang sempat diambil oleh photographer aku. =p


10th Julai : Tarikh sweet bagi aku sebab my first date with my lover afif =) .


 Okelaa...seterusnya aku nak bagi tahu bahawa
start minggu depan dan seterusnya hidup aku sangat busy
sebab peperiksaan UPS hampir tiba.

Akan tetapi aku tidak bersedia ape pun.. Cuak rase ={
Insya'ALLAH aku nak kejar mase dan bekerja keras sebelum tiba
waktu peperiksaan itu.Doakan untuk aku.

Okelaa..time to study..Selepas nie maybe aku memang betul-betul
sibuk menelaah buku ilmiah.
kepada semua blonggers beragama Islam
awal bulan depan kita akan berpuasa so I wish u all
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA!!

Sekian,terima kaseh.

Wassalam =)


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Saturday, June 25, 2011

KEterujaan

Assalammualaikum =)

1st of all aku sangat rindu untuk mengupdate blog =))
lately aku sangat busy dengan kuliah plus asitment, test dan lain-lain.
dengan mencuri masa yang ade aku berterime kaseh
kepada family aku yg sudi melawat aku tdi. :))
shocked!!
tibe2 mak abah aku dtg.. hehe .
sonok sgt plus aku dapat makan masakan mak aku.
*jangan jelesss ..hehe =P
even sekejap tp masa itu sangat bermakna .*wink*


wassalam =)




Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Thursday, June 2, 2011

already alone

Assalammualaikum =)

Sejak aku menjejak kan kaki di kmph nie semula
semua nya sudah berubah.
Roomate yang lain,clasmate lain and pensyarah2 nye pun lain.
Mungkin diri dan semangat aku juge berubah.

hmmm..
aku merasakan yg aku nie cam budak pst je..Maklumlah start
hari pertama aku kat sini semua kawan2 aku hilang.
mereka semua dah ade kawan2 yg baru.Bahkan ada x-pdt dlu tak kenal aku.
Mereka ingat aku budak baru.. hehe (terasa muda la plak).

Aku rindu ecah..Dia sahabat aku n dia banyak dengar msalah aku .
Aku rindu jugak yunny tapi aku dah berpisah gile ngn dia..yunny pun sahabat yang banyak
aku luahkan perasaan and kongsi kegembiraan aku.

sekarang takde lagi..
segala kesedihan,makan hati ke aku ungkapkan di sini. rase tak tahan
lagi bila menanggungnya sendirian.. =(
sume nye aku buat sendiri bahkan segala kesedihan and masalah aku,
aku pendamkan sendiri.
kekadang aku menangis sendiri .
kemana saje aku pergi aku akan berjalan seorang diri.
ke kuliah ke, clas tutoran ke aku akan stand-alone..takpelaa..
aku biasa je kalau jalan sorang2..its okee for me.


Dah 2 minggu jugak lah aku berada di kolej. Alahai...terase diri ini betul2 sunyi.
''makkk..ridu la kat makkk'..
rase nak balik je tiap2 minggu sekarang nie.
yelaa..duduk kat kolej dah tak seronok dipenuhi dangan masalah dan ketensionan je.
baik balik umah..
tapi
kesian lah kat abah aku tiap2 minggu pulak kena hantar aku balik pahang nanti.
takpelaa..duduk jela sini diam2
sedih2...
hujan turun la hujan . ='(

sekian..sayonara .. Wassalam .

p/s:hanya luahan hati semata2..tidak ade kne mgena dgn yg hidup atau mati!!

Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, May 29, 2011

meaningless

Assalammualaikum =)


Alhamdulillah setelah seminggu berada di kmph nie dan tamat nye orentasi
esok aku akan kembali memulakan kuliah dan clas2 tutoran seperti dulu cume..
yang beza nye classmate dan cikgu2 yang baru.

aku agak sedih kerana semester nie aku totally different
classes and kuliah ngn afif.
Ntah laa rase semangat pn hilang tapi aku
tak boleh give up!!
Aku akan buktikan even aku tak sekelas dengan afif lagi aku boleh
fight dia.

Aku akan belajar sungguh-sungguh.
actually aku sangat2 la sedih tapi nak sedapkan hati aku yang sedang beduka nie
aku bagi la kata-kata semangat kat diri aku sendiri.
Lepas nie takde dah orang nak bg aku kata2 semangat.
yelaa mesti lepas nie semakin sibuk an..
maybe masej pun tak jalan dah.. sedihnyee ;'(




p/s:lately makan hati dgn diri sendiri =(


Wassalam =(




Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, May 22, 2011

new season ,new MISSION !!

Assalammualaikum =)



I think this is a last post mortem that i will write for this month.
After this i will stop bloging for a while.

Tomorrow is a new day for me to start life as a PST student.
As long as we know, i only have 2 sem to be done and
this is a last chance for me
to prove that i can excellent at my collegue.
I want to get 4RATA at this semester. MUST!!!

I have to continue my new semester and concentrate to my studied.
SO,
Any story i will share, when i have leisure of time..okee .
last but not least....

to all ex-PDT student welcome back to this KMPh collegue.
Let we starts our new semester with a new mission !!
Prove that we can excellent like before (final exam PDT) !!!
Caiyokkk (3x)
gambate,gambate hollaa hollaaa .. HEHE =)


Wassalam =)

p/s:pray for my successful yepp. :))


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Saturday, May 21, 2011

di mana HALA TUJU anda??

Assalammualaikum =)
Di saat saat terakhir aku berbloging
hari ini aku meluangkan mase untuk seketika berkongsi kepada anda semua
15 IPTA/IPTS mengikut pilihan anda masing2.
Kepada yang baru lepasan SPM atau Matrikulasi atau Asasi yang masih
tercari-cari lagi institusi yang sesuai dengan anda berikut aku
senaraikan IPTA/S yang sesuai.
Harap boleh membantu kalian semua.


*LIM KOK WING -Membolehkan pelajar memiliki dua ijazah berkembar.

*Universiti Sains Malaysia (USM)

*Universiti Malaya (UM) -Universiti tertua di Malaysia

*Universiti Pertanian Malaysia (UPM) -Mengorak langkah sebagai universiti yang berasaskan           pertanian,kini UPM menumpukan perhatian dalam pelbagai bidang merangkumi kejuruteraan ,medic, sains tulen, ekonomi, pengurusan, pendidikan, bahasa, komunikasi dll.

*Universiti Teknologi Malaysia (UTM) -UTM menyediakan 20 institusi dan pusat kajian .
UTM mempunyai kampus induknya di Johor dan Kuala Lumpur dimana para pelajar mengikuti pelajaran dlm pelbagai bidang.

*Universiti Teknologi Mara (UiTM) -UiTM sememangnya menjadi pilihan pelajar utk melanjutkan pelajaran.Dibahagikan kpd 3 bahagian pengajian yg berbeza iaitu Science&Technology ,Social Science & Humanities, Business & Management.

*Universiti Industri Selangor (UNISEL) -Pusat pengajian yg berorentasikan industri .

*Management & Science University (MSU) -MSU memfokuskan pengajian dalam bidang kritikal seperti Medic, kesihatan dan science, kejururawatan, farmasi, pengurusan perniagaan, akaun, bidang perhotelan, undang2, sains informasi dan kejuruteraan.

*Kolej MAHSA -Mewujudkan pusat kecemerlangan dalam bidang perubatan, kejururawatan, serta berkaitan dgn sains kesihatan.

*Kuala Lumpur Metropolitan University (KLMU) -KLMU adalah salah satu pusat pengajian swasta, menjadikan bidang ICT dan pengajian multimedia sebagai pengajian utama,

*Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) -ASWARAadalah satu-satunya institusi pengajian tinggi di Malaysia yg menyediakan pendidikan formal khusus dlm bidang seni, budaya dan warisan kpd warga Malaysia.Melahirkan tokoh,pemikir,penulis dan seniman yg berilmu dan profesional, tahan uji dan berketerampilan.

*Kolej Universiti SEGi -Menawarkan pelbagai program berasaskan industri ,perniagaan, akaun, kejuruteraan, rekaan kreatif, dan teknologi, hotel dan pelancongan, farmasi dan perubatan.

*Kolej Universiti Sunway (SYUC) -SYUC adalah kerjasama mereka antara universiti luar negara yg membolehkan pelajar mendapat pengajian yang sama tanpa perlu ke luar negara.

*Universiti Multimedia (MMU) -Mempunyai dua kampus di Melaka dan Cyberjaya.mengeluarkan graduan yang cemerlang dalam bidang multimedia.

*Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) -Pelajar dari universiti ini datang dari seluruh dunia menjadikan suasana belajar disana begitu hebat.Menggunakan bahasa inggeris sebagai bahasa pengantar di universiti ini.


Di atas telah aku senaraikan secara ringkas mengenai IPTA/S yang ada di Malaysia.
Untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai IPTA/S yang disenaraikan
anda semua digalakkn melayari website universiti atau kolej berikut.
Sekian,terima kaseh =) Wallahu'alam.


Wassalam =)

p/s:hak terpelihara dari info remaja 134/JAN'10




Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Friday, May 20, 2011

REWARDS

Assalammualaikum =)


for the short entry tonight
i'm very thankful because today
my beloved father gave me a present for my excellent result
few weeks ago.
Thanx abah i appreciate your gift.
love u very muchh =))


Wassalam =)


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Thursday, May 19, 2011

KEgilaAN

Assalammualaikum =)


wallawehhh..skrg aku sangat suke ke awan biru.
hehe
benda ape tuh? naik flight ke?
wooww...bukan bukan...nie awan biru bermaksud
'twitter' HEHE.

Selepas aku bergiat aktif ber'MUKA BUKU'
then 'BERBELOG' and 'YM'
sekarang aku menjinak2 kan diri ke 'AWAN BIRU' ..*wink* =P

tp sementara je nie
sebab after 22 mei maybe aku tak aktif lagi buat semua tuh.
Aku perlu concentrate pada pelajaran dan peperiksaan aku di kolej.
Mungkin aku akan melawat semua 'alam maya' aku time
aku free atau cuti sem .
hmmm..xpelaa..sume yang aku create
just for fun ..hehe =)

okelaa...sayonara~~ bubyee .


Wassalam =)



Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, May 15, 2011

spent time . =)

Assalammualaikum =)

hari ini 15 mei so lagi seminggu jela kan
aku nak habis kan sisa-sisa hidup aku di rumah ini (cehh ckp cam xkn kembali lagi)
HEHEHE..
Oleh kerana tak lame agi aku nak balek ke kolej dah,
aku merajinkan diri membuat kek..
haaHHh??? KEK??
tak caye ke?? hehe
yaaa iyalaaa..kek..sedapppp.. nyumm2.. =)

Dalam beberape minit between 10 to 15 minit kek yang
aku bikin boleh disiapkan..
haahh..cepat kan.!!!
nak tahu kek ape yg aku buat??
jommm!!!
tengok beberape gamba nie dulu dan cuba korang teka ..hehe

bahan-bahan :

1)biskut marie dihancurkan

2)kacau campuran milo

3)masuk biskut marie tdi ke dlm campuran milo ini

4)masukkan kek dan simpan ke dlm peti sejuk

5)kek yang siap boleh dihidangkan

hahhh..korang tahu dahkan kek ape yang aku buat.
sape yang tak tahu jugak kek tuh,tak tahu la aku nak cakap ape.. hihi
KEK BATIK laaa weiii... =) hehe
senang je kan .
so lepas nie korang korang boleh la try buat .
simple ,easy and faster menu .
tetibe plak kan aku jadi chef tak bertauliah.. huahuahua .
btway its okee ..,aku saje nak share ape yang aku buat..boleh kn2.. =))
sharing is caring.
okelaa..out dulu..selamat mencube .

Wassalam =)
p/s:creadit to my sis awin and anom thnx fer their help .


Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Wednesday, May 11, 2011

14 GAYA HIDUP 'happy girl' ...

Assalammualaikum =)


Kita pasti pernah melihat kawan2 kita yang hidupnya sentiasa ketawa,
tersenyum dan bahagia??
Padahal kehidupan mereka jauh lebih sibuk berbanding kita.
Kedudukan kewangan juga sama seperti kita.Malah ade ketika nya
kamu lebih mewah berbanding mereka.Namun,mengapa mereka selalu happy??
Tidak perlu berfikir yang berat2 kerana ternyata resepi untuk bahagia itu sangat mudah.

Untuk post kali ini aku ingin berkogsi beberape tips 'happy girl' hasil dari
pembacaan aku.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

1-Realistik
 'The happy girl' selalu berusaha memandang sesuatu perkara dari sudut yang positif
setiap aspek yang mereka miliki.Tuhan mungkin tidak selalu memberi
apa yg kita inginkan tetapi Tuhan memberikan ape yang kite perlukan.

fikir POSITIF, ketepikan NEGATIF


  
     2- Hidup untuk hari ini
'The happy girl' hidup untuk hari ini.Mereka tidak akan membiarkan
diri di kuasai oleh masa lalu.Apa yg penting apa yg ada dlm fikiran tidak
overloaded kerana terlalu banyak berfikir.






3-Tidak pernah berkira
Tidak pernah berkira stiap kali berbuat baik dengan org lain.Means mereka tidak berharap
di balas budi kerana setiap pertolongan yg diberikan adalah ikhlas.




4-Tumpang bahagia
Mereka akan ikut senang dgn kebahagiaan orang lain.Kebahagiaan orang lain
mereka anggap sebagai kebahagiaan mereka juga.





5-Tulus memaafkan
Saat ade yg berbuat salah kpdnya dan meminta maaf 'happy girl' akan sentiasa
sedia memaafkan bukan hanya dimulut sahaja kata maaf sdangkan di hati
masih berdendam.





6-Anti-dengki
'The happy girl' selalu yakin bahawa setiap orang ade kekurangan dan kelebihan masing-masing.
Oleh kerana itu lah mereka jarang dengki kepada orang lain biarpun ade
yang lebih dari mereka.

selalu lah cek hati kita supaya kita tidak dengki dengan orang lain.




7-Ketawa
Selepas ditimpa pelbagai musibah atau mengalami pelbagai masalah 'happy girl' masih
boleh ketawa.Mereka memilih untuk tetap ceria kerana tahu bersikap sedih tidak
boleh mengubah keadaan.

ketawa boleh menceriakan hari anda!! =)




8-Minus mengkritik
'The happy girl' tidak pernah mengkritik penampilan atau sikap orang yang
berbeza dengannya.Mereka tahu setiap orang mempunyai selera masing-masing.
Daripada pening fikirkan orang lebih baik uruskan diri sendiri.





9-Hukum alam
'The happy girl' selalu menyedari hukum alam berjalan dengan seimbang.Apa yang
mereka tanam itu yang mereka tuai.Makanya mereka paling anti menyusahkan orang
lain kerana tahu ianya akan berbalik padanya nanti.




10-Sahabat tulen
Hubungan persahabatan yang dimiliki oleh 'happy girl' biasanya sangat berkualiti.
Mereka mungkin jarang menyapa sahabatnya di  facebook tetapi saat kamu
memerlukan mereka pasti setia di sisi.


~Friend forever~



11-Jujur
'The happy girl' tidak akan ragu menjadi diri sendiri dan tidak perlu berusaha
keras untuk tampil baik di hadapan orang lain.Mereka juga jujur dengan diri sendiri.
Jika suka akan kata suka, dan tidak suka akan kata tidak suka.




12-Pegang kendali
'The happy girl' tidak suka hidupnya dikuasai oleh orang lain kerana mereka memegang
kendali untuk mengawal dirinya sendiri.Kegagalan yang terjadi bukan bererti mereka
tidak mampu meraih ape yang mereka inginkan.Mereka tahu itu
cuma masalah waktu dan sentiasa yakin kegagalan merupakan kejayaan yang tertunda.





13-Bijak membezakan
'The happy girl' tahu ape yang diingankan dalam hidup.Mereka hanya melakukan pekerjaan yang
mereka suka, memakai wang mengikut keadaan dan bijak membezakan
sesuatu perkara yang baik atau buruk.Mereka menjalani hidup tanpa ade rasa beban.





14-STOP!!! Menyalahkan diri
Meskipun sering bersifat rendah diri namun 'happy girl' tidak akan terus menerus
menyalahkan diri sendiri atas ape perkara buruk yang berlaku.
Manusia boleh merancang tetapi segala yang berlaku bukan di tangan kita.

BERHENTI menyalahkan diri.
'Learning today to make a difference tomorrow'



so,
Adakah anda tergolong dalam golongan 'happy girl' ?? Kalau ade baguslah..
teruskan gaya hidup anda yang sememangnye 'happy girl'.
Kalau takde mulakan hidup anda dengan kehidupan yang
lebih sempurna dan bahagia . Wallahu'alam ..Sekian ^_^




Wassalam =)

p/s: sekadar psikology untuk kita perbaiki diri . =)





Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Tuesday, May 10, 2011

MY MOTHERs IS THE HEART oF MY FAMILY!!!

Assalammualaikum =)

for a short post not to be late i wish
'HAPPY MOTHER's DAY'
to my lovely mother
Pn.Amlah Bt Abdul Wahab
'mak kakak syg mak,i will take care u until die' :))

i love you makkkk!!!! =))



~saya sayang mak saya~ ANDA???



Wassalam =)




Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Sunday, May 1, 2011

FIRSTOFMAY!!


Today is 1st of May.
yess 'cuti bekerja' but i'm not looking for that!
i'm looking for his and my "befday" today.
I have been taken by him for 2 month yet.
I'm very happy.
We are still together after all this year.


hope we are remain forever. wink wink =)






Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Tuesday, April 26, 2011

hari senyum se'DUNIA'!!

Assalammualaikum

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah
atas rahmat dan keizinanNYA
aku memperolehi keputusan yg cemerlang.

Walaupun seminggu sebelum pengumuman result exam,
semua kwn2 aku termsuk lah aku ketakutan dan kegelisahan
akhirnya penantian kami semua berakhir tadi.
Kami semua telah melihat result masing2 dan alhamdulillah
semua nya mendapat result yg cemerlang.
Akhirnya segala usaha pensyarah2 kami terbayar
dengan kejayaan kami yg sgt cemerlang.

Terima kasih YA ALLAH
Terima kasih MAK & ABAH atas doa2 mu
Terima kasih CIKGU2 atas pengorbanan mu
Terima kasih CINTA HATIku atas bantuan mu
Terima kasih SAHABAT2ku atas tunjuk ajar kalian
Akhirnya aku beroleh kejayaan.

Selepas nie aku berjanji akan belajar lebih bersungguh2 lagi.
Aku tak nak lupa diri dgn kejayaan yg aku perolehi.
Aku tak nk kecewakn mnusie2 di sekeliling aku.
Insya'ALLAH ,itu janji aku!!

 
Alhamdulillah inilah hasil usaha aku.. wink wink.


p/s:pengarang jantung hati saya 4 RATA ,saya sangat cemburu dgn anda (dalam hati brsyukur ,TAHNIAH MY DEAR)
HEHE .

Lepas nie kena fight tuk PST plak !! INSYA'ALLAH  =D

Wassalam









Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Saturday, April 23, 2011

Adakah ANDA begini ??

Assalammualaikum

hye bloggers..how are u?
fine right..Alhamdulillah

entry kali ini
aku saje mahu berkongsi
perasaan aku dan kwn2 aku yg ketika ini dalam
keadaan ketakutan,nervous,kekalutan,kesusahan hati..
disebabkan tarikh
pengumuman keputusan peperiksaan akhir PDT
yg bakal diumumkan padd 26/4/2011.

Ya memang betul..
ianye semakin hampir iaitu minggu hadapan.
debaran kian terasa!!
Tarikh itu bakal menentukan aku dan kwn2 aku yg lain
layak atau pn tidak untuk masuk ke pst
semester depan.
Dalam kerendahan hati aku mmg berdoa semoga aku dan semua sahabat aku
dapat meneruskan pembelajaran ke pst.
Mudah-mudahan kami semua memperolehi
keputsan yg cemerlang.
Insya'ALLAH.


Secara peribadi aku sangat khuatir.
Aku takut,bedebar rase nye..
Oleh itu..
aku hanya mampu berdoa,bertawakal kepada ALLAH
supaya aku diberikan sedikit kejayaan setelah
aku berusaha bersungguh-sungguh.
mudah-mudahan aku beroleh kejayaan dari-NYA.
AMIN.


Mungkin inilah antara reaksi yg terjadi kepada
sahabat2 aku dirumah yg ketika ini berdebar2
menantikan keputusan mereka masing-masing
 TIDAK TERKECUALI AKU. c(=

FEAR FACE
Memang benar aku sangat takut . grrrrr!!!


ANXIETY/NERVOUS
Memang benar juga aku dalam kegelisahan.
Anda pula bagaimana??
Andakah anda seperti aku.

Oleh itu, ape yg boleh aku katakan adalah beserah diri
pada ALLAH.
Tawakal padaNYA.
Kite hanya mampu merancang dan berharap sesuatu kejayaan
tetapi
ALLAH yg menentukan segala2 nya.
Sesungguhnya perancangan ALLAH adalah sebaik-baik perancangan.
Wallahualam.

Barangsiapa yang dalam keadaan seperti aku..
aku kongsikan satu doa.Insya'ALLAH ianya boleh meringankn
kegelisahan kita.

DOA KETIKA STRESS/DALAM KEGELISAHAN

WALLAHUALAM.


Wassalam.





Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?

Saturday, April 16, 2011

testing for me


Today i become an owl
hua3
i dont know why i cannot sleep tonight
i thinking about my prob,
my youngest brother conditions,my mother,
my father and my sibling.
plus my lover.
I am feel cried silently thinking of them.
I'm choked!!

who knows??
nobody.
just I am and God knows everything .
i'm not a crazy just smiling like that
but
I carve a smile right to protect the feelings of sadness that I faced.
I must be brave to face all.
Ya ALLAH help me.
It was a test.


bibir TERSENYUM
hati MENANGIS
bibir mengatakan YA
hati mengatakan sebaliknya.


====================================================






Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tekan "comment" dan "follow" ye?